Capitolul 2-Exces de flegma

Partea 1.

Hogwarts isi inalta maiestuos turnuletele in forma de spirala, tot castelul parand invaluit intr-o stralucire ce emana prietenie. Era uimitor, credea Lily, ca si caii fara cap ce-i duceau pana acolo, ca un loc atat de mare arata atat de confortabil. Putea vedea cu ochii mintii camera comuna a Cercetasilor, fotoliile moi, masutele pentru teme, covoarele in nuante luminoase si culorile Cercetasilor peste tot; ferestre uriase, prin care puteai vedea superbele reflexii rosii, portocalii si roz ale apusului si, daca te trezeai la fel de devreme precum Lily, ale rasaritului.

Sau chiar zapada pufoasa de pe pervazul geamurilor in timpul iernii cu bufnite asteptand cu scrisori in cioc sau legate de piciorus.

-Lily! Striga Jenny, amuzamentul fiind evident in vocea ei.

-Hm? Raspunse Lily vag.

Prietenele erau deja inafara compartimentului tinand usa deschisa pentru ea.

-Ah, mersi! Zise, sarind de pe bancheta, langa ele.

-Te gandeai la cineva anume? Chicoti Jenny privind la compartimentul de langa ele, din care James tocmai pleca.

Jenny crezuse intotdeauna ca Lily ar fi putut iesi cu el dupa ce James s-ar mai fi maturizat putin si acum, vazand acest aranjament, ii suradea idea.

Lily rosi: doar pentru ca nu se omorasera reciproc anul trecut si acum erau oarecum prieteni (si trebuia sa admita ca James era putin dragut), nu insemna ca il placea!

-Nu, zise ea sfidator in timp ce mergeau catre castel, ma gandeam la Hogwarts!

-Sigur, sigur, zise Mary in timp ce Elly si Jenny radeau pe infundate.

Mirabelle, care nu gustase gluma, tot intreba “Ce-i asa de amuzant?” tot drumul pana la intrarea in Holul de la intrare plin cu studenti ce palavrageau incantati, asteptand sa intre in Marea Sala.

Elly si Mirabelle mersera la mesele lor si toata lumea se aseza.

Cand toti fura asezati la mesele lor (si Lily realiza cu uimire ca sfarsise prin a sta langa James) si incetara soaptele sau zgomotul scaunelor, incepu Sortarea.

Lily, vazand toti acei pusti de 11 ani ce aratau terifiati si cu genunchii tremurandu-le, isi aminti de sortarea ei. Fusese asa de emotionata, iar palmele ii erau foarte transpirate…isi aminti durerea ce se putea citi pe fata lui Sev* cand nu intra la Viperini…nu, nu trebia sa se gandeasca la el.

-Ma intreb…daca vor fi vreodata sortati altfel… sopti Mary uitandu-se cu jind la farfuria ei in timp ce  'Reming, Vera!' era trecuta la Astropufi.
-Ma gandesc sa se intample dupa ce toata lumea e satula…

-Pai, zise Lily, cred ca Fondatorii aveau propriul lor mod de a face asta,deoarece Jobenul Magic a aparut mai tarziu pe capul lui Godric Cercetas ….probabil ca a fost folosit dupa ce Salazar Viperin a plecat, dupa ce au murit cu totii.

-Lily, lasa palavrageala, mor de foame, suspina Mary, iar tu nu-mi esti de ajutor.

Se facu liniste in timp ce Bellview, Gretel era repartizat la Ochi de Soim.

-Ce ziceai de batranul Viperin? Sopti James. Lily ii arunca o privire.

'Norring, Leham!'
Viperini!
'Welder, Amy!'
'Cercetasi!'
'Carter, Nigel!'
'Ochi de Soim!'

-Te rooooog spune-mi, Lily,' zise James.

-Pai…

'Harding, Kirk!'
'Viperini!'
'Fuller, Quentin!'
'Astropufi!'

-Of, bine, ma dau batuta. Doar nu te mai uita asa la mine!

James ranji si zise (cu mai putin sarcasm decat se asteptase Lily):

-Imi pare rau, o prea-puternico, te rog, continua!

-Vorbeam despre Jobenul Magic si presupuneam ca aveau alti sistem de sortare cand cei patru fondatori erau in viata.

Sirius Black, care ascultase peste umarul lui James zise:

-Ce, o Cizma Magica pe care oate lumea sa o incerce? Eeew, iti imaginezi cum ar mirosi dup ace toti ar incerca-o? Peter Pettigrew, desi era inclus, chicoti din toata inima.

Isis, Matilda!'
‘Cercetasi!'

Profesorul Dumbledore se ridica in timp ce McGonagall impaturi pergamentul cu numele elevilor si dadu scaunul cu Jobenul la o parte.

-Mi-ar placea sa spun cateva lucrui inainte ca festinul sa inceapa, cum fac intotdeauna.

-Scurt si la obiect, amice, murmura Sirius de la cateva locuri departare de Lily, sau voi incepe sa molfai bratul cuiva.

-Shhh, suiera Lily, ascultandu-l atenta pe Dumbledore; el vorbea despre pericolul ce-I pastea dinspre Cap de Mort (mare parte din oameni tresarira sau se cutremurara la auzul acelui nume, iar Lily auzi cum multora li se taiase rsuflarea, cineva scapand chiar un tipat usor) si despre cum trebuie sa fie uniti. Lily auzi un zgomot.
 …………………………………………………

*E vorba de Plesneala. 
 ...........................................................................
Gata prima partee:X Comentati, va rog:) A doua parte vine diseara daca reusesc sa fac marea suma de trei follow-eri:))
............................................................................
Partea a2-a



Cineva chicotea si vorbea la masa Cercetasilor; in timpul discursului tinut de Dumbledore: cine stia ca asta ar fi enervat-o? Isi aminti de un anume grup de oameni- Strengarii.



Intorcandu-si capul ii vazu pe James, Sirius, Remus I Peter, stand in ordine si fiind atenti la Dumbledore, fara sa se sinchiseasca e orice altceva. James Potter si prietenii chiar il ascultau pe director? Nu planuiau sa lanseze artificii si sa faca valva? Era o noutate. Dar ei nu facusera asta la festivitatea de anul trecut. Nu, Sirius a facut ca farfuriile si tacamurile Cercetasilor sa zboare pe deasupra capetelor celor de la Viperini…Dar la serbarea de sfarsit nu s-a intamplat nimic. Poate ca ca se schimbasera in ultimul an? Poate era un motiv pentru care James Potter purta acea insigna ce stralucea pe pieptul sau, reflectand lumina lumanarilor de deasupra lor.



Lily le vazu pe  Lauchlin si Leanne  certand doua fete din anul intai si se simi vinovata. De ce il invinuia pe James?



-…si acum, fara alte adaugiri, mai am doar doua cuvinte pentru voi: pofta buna!



Platouri cu de toate aparura de nicaieri umpland Marea Sala cu arome ce-ti lasau gura apa.



Pulpe de pui, legume, supe, tocanite, orez, placinte, salate, paine si unt, minestrone, placinta sheperd, lasagna, chiar si cartofi prajiti; si asta era doar pe partea de masa pe care o putea Lily vedea.



Ea incepu sa se serveasca, cu niste supa de legume si paine, determinata, in ciuda tuturor bunatatilor din carne, sa-si pastreze promisiunea facuta Petuniei in timpul verii, aceea de a ramane vegetariana.



Lily isi dadu seama ca se holba la farfuria lui James: avea niste salata si chiar acum isi punea si niste pulpe de pui. Nu a realizat ce a determinat-o sa faca asta, poate Marea Sala o facea sa fie confuza, pentru ca alta explicatie logica nu putea gasi, dar se trezi servindu-se din acelasi platou ca si James.



Si-a simtit mana atingand-o pe a lui si sangele ii navali in obraji.

-Scuze, murmura ea putin rusinata.



-Nu-i nimic, raspunse James placid in timp ce-si mai lua o pulpa de pui si ii zambi.



Lily astepta gluma, sicana, comentariul meschin cu o replica usturatoare pe limba, dar el nu zise nimic. Nu-si putea crede urechilor: nimic? Niciunul din comentariile sale sarcastice sau iritante? Intotdeauna o enervasera si o asigurau ca isi batea joc de ea si nu-i placea deloc cand el spunea asa ceva.



Parea asa de ciudat, gandi ea in timp ce budinca aparea pe mese, cum il urase pe James intotdeauna, iar acum ca parea sa n-o mai placa atat de mult, il gasea acceptabil.



Alungandu-si gandurile, Lily lua o placinta cu aspect minunat si se servi cu generozitate. Imediat isi dori sa n-o fi facut-o, deoarece printre jeleuri, produse de patiserie, fondante, tarte cu smantana si turnulete de zahar, vazu o minunata prajitura de ciocolata acoperita cu multa glazura, ce-ti lasa gura apa.



Ei bine, gandi Lily schimbandu-si repede felia de placinta cu una de prajitura cu ciocolata, o persoana inteleapta zicea: “Uita de dragoste! Mai bine m-as indragosti de ciocolata.”



Cand toata lumea se satura, Dumbledore (dupe ce le reaminti regulile scolii) ii trimise la culcare.



Simtindu-se ca un zombie somnambul si stiind ca Prefectii ii conduceau pe cei din anul intai, Lily se duse repede in Camera Comuna a Cercetasilor. Cativa elevi vorbeau, radeau, le scriau parintilor, mazgaleau ultimele modificari la temele de vacanta, sau stateau langa foc si povesteau.



Cascand si intrebandu-se daca ar fi bine sa-l viziteze pe profesorul Slughorn a doua zi dupa micul dejun, Lily urca scarile catre dormitorul fetelor.



Celelalte fete nu venisera inca; le vazuse contrazicandu-se cu McGonagall in legatura cu rezultatele NOV-urilor ale lui Millicent, sora lui Elisabeth-le primise in cursul verii.



Lily considerase ca e mai bine sa nu se implice, ca Sefa de Promotie si, in plus, Millicent nu facuse nicio recapitulare, ci se uitase pe cateva teste in ultimele 15 minute.



Ea se dezbraca, isi puse pijamalele si sari in pat luand o carte.



Citea “Cum sa fii un sef bun fara sa fii condus de un altul”cand Jenny si Marry intara aratand obosite si infrante.



-Ce-a zis? Intreba Lily fara sa-si ridice privirea.



-O stii pe McGonagall, raspunse Jenny, e foarte greu de convins. Nu ma asteptam sa obtinem ceva, dar Elly avea o licarire de determinare in ochi, asa ca n-a trebuit sa ne certam.



-Nu arata prea fericita cand McGonagall i-a spus ca nu se poate face nimic si ca Millicent ar putea da testele din nou, dar si repeta anul 5, zambi Mary in timp ce-si punea pijamalele.



-Lucru cu care, zise Jenny, Millicent n-a fost de accord.



Mary chicoti.

-A avut un acces de furie si vorbea despre cat de nedrept este totul si ca ar fi “moarte sociala”  sa trebuiasca sa repete anul pentru a da un test; l-a calcat pe glezne pe bietul Benny Feswick care mergea catre Camera Comuna.



Amandoua rasera si se urcara in paturi, oftand si vorbind despre cat de confortabil si cald era acolo.



-Dar cine le incalzeste? Intreba Mary (n.a:paturile)



-Nu stiu, raspunse Jenny. Nu poate fi niciunul dintre profesorii nostri-barbatii-nu au voie aici.



-Ei bine, nu cred ca sunt profesoarele: poti sa ti-o imaginezi pe McGonagall, sau pe Gaia facand asta?



-Cine e Gaia? Se interesa Jenny, confuza.



-Profesoara care preda Aparare contra Magiei Negre, raspunse Lily si mai confuza. E aici de secole…dinainte de primul nostru an!



-Aaa, te referi la Jen, zise Jenny relaxandu-se. E o profesoara tare.



-Iti amintesti cand a folosit Blestemul Boghiurilor pe Jace Benson pentru ca vorbea intr-una?



Jenny pufni, asa ca Mary spuse si restul povestii.



-Da, imi aduc aminte. S-a prabusit intr-un morman de boghiuri, a inceput sa tuseasca si si  sa ragaie pana cand fle…



-Multumesc, dar imi ajunge atata informatie, zise Lily scarbita, acoperindu-si urechile.



Mary rase incontrolabil.

-Nu-ti place cuvandtu flegma? Flegma! Flegma! Flegma! Flegma! Flegma!



Jenny I se alatura, iar in curand vocile lor rasunau cantand Flegma-Flegma! si Jessie Nelligen si Bethanly Taiple (care intrau in dormitor si voiau sa se culce dar se intrebau de ce locul s-a transformat intr-un spital de nebuni) trebuira sa o ajute pe Lily sa le atace cu pernele.



In cele din urma, Mary, inca razand, isi roti bagheta din paducel si stinse lumina.



Asternuturile au fosnit putin si arcurile paturilor au scartait, dar la un momentdat s-a facut liniste. Afara, luna crestea si isi imprastia razele argintii pe podea.



Lily isi inchise ochii si suspina fericita. Era inapoi la Hogwarts, locul in care apartinea.



Aproape adormise, cand o auzi pe Mary soptind Flegma, iar cascade de ras venira din partea celorlalte.



Lily isi puse patura peste cap, isi acoperi urechile si ofta. Avea sa fie o noapte lunga.
.............................................................
Mda, dupa cum vedeti, n-am ajuns la 3 follow-eri, dar m-am gandit ca e mai ok sa postez si finalul capitolului. Poate maine....

Ah si, dupa cum vedeti, am schimbbat tema:x Sper sa va placa, am cautat foarte mult pana s-o gasesc.

3 comentarii:

daa e faina tema :)
sper sa vina cat mai multi urmaritori :D

 

Ah, tre' sa-mi fac si eu cont google, iti trebuie neaparat, obligatoriu mai multi follow-eri:) Tema despre care vorbesti in post e foarte tare, mai ales pentru un anglofil cum esti tu, dar nepotrivita pentru acest blog. Cea de acum chiar e foarte buna, cu bufnita...exact HP style!

Ralu

 

Trimiteți un comentariu