Capitolul 7-O fereastra catre o alta lume…sau cam asa ceva (partea 1)

De-a lungul week-end-ului Lily se ingropa in teme. Ca studenta in anul sapte, avea de infruntat T.V.E.E-urile*, asa ca era de asteptat sa aiba mult de lucru, dar avea un eseu de 40 de centimentri cu subiectul Transfigurarea Oamenilor pentru McGonagall, un proiect despre Pericolole Esentei Imaturitatii, o lista cu Clasificarea Creaturilor Magice si doua rezumate despre Evolutia Vrajilor de Vindecare pentru prfesorul Flitwick.  

Asa ca aerul cu care Lily isi tarsai picioarele pana la biblioteca avand o geanta cu doua kilograme de carti era resemnat. Biblioteca era goala si linistita-se auzea doar sunetul scos de pana cuiva.

Se aseza in locul ei preferat de langa fereastra si incepu sa-si rasfoiasca cartile cautand…

Dupa 15 minute, timp in care se uitase peste Manualul Standard de Vraji (treapta a7-a) cautand un pasaj potrivit, Lily deveni slab constienta de un sunet slab: tap, tap, tap…cu un brusc zgomot ce-ti spargea timpanele, ceva trecu prin fereastra spargand-o si imprastiind sticla peste tot. Simti durere in brat si cand se uita mai bine, vazu un ciob mic si argintiu infipt in carne, sangele siroindu-i ca un parau. Isi scoase sticla din mana, murmura “Episkey” si se duse la fereastra. Un balon de Vajthat statea pe pervaz inconjurat de multa sticla.

Furioasa, Lily scoase capul pe fereastra care acum nu mai avea geam. Cateva siluete pe maturi plutira catre ea, dar nu toate ramasera la vedere. Cu toate acestea, il putea vedea pe Sirius Black.

-SIRIUS BLACK, O SA TE JUPOI DE VIU! urla ea.

-N-am fost eu, ci Ja-

-Potter? JAMES POTTER, CE NAIBA CREZI CA FACI?

-Ce-am mai facut acum? veni o voce exasperata.

-STII DRACIA PE CARE-stai, ce? zise Lily brusc realizand de unde venea vocea. Se intoarse si vazu pe nimeni altcineva decat James Potter.

-Ce nai…ori ai fugit mai repede decat lumina pana aici, ori n-ai fost niciodata acolo, murmura, holbandu-se din nou la balon.

-A, deci asta s-a auzit, spuse James usor si isi scoase bagheta. Sirius a mentionat ca-i va antrena pe Barney Harper si Bess Jenkins…oh, si gemenii aceia, Jasmine si Riley Löffel.

-Jasmine?

-A, deci la ea se referea cand a zis “Ja-”, am crezut ca vrea sa spuna “James”, pentru ca esti capitanul echipei si…

-Nu, nu era vorba despre mine. Nu e un antrentment oficial, e doar Sirius care face pe grozavul si flirteaza cu fetele care pot zbura; Lily tresari. El se ducea cu Mary in Hogsmead. Cum indraznea sa se dea la alte fete? Simtea ca fierbe de furie si spera ca James se inseala.

-Nu puteam sa fac asta, oricum, continua baiatul complet incostient de supararea lui Lily la adresa prostiei lui Sirius. Trebuie sa termin temele de la McGonagall, Flitwick si Sluggy…nu-mi pot permite sa fac tampenii. Sirius poate, totusi pentru ca nu-i pasa de indatoririle scolare, sau pentru ca il poate uga pe Remus ori Peter sa i le indeplineasca.

-Ce? Asta inseamna ca triseaza! Nu numai ca flirteaza cu alte fete pe la spatele lui Mary, dar ii roaga pe altii sa-i faca temele?

-Doua obiceiuri despre care incerc sa vorbesc cu elmai mereu, zise James trist; parea atat de sincer, incat Lily simti ceva…ca un fluturas in stomac?

-In orice caz, n-ar trebui sa reparam geamul? Madam Pince s-ar enerva cumplit daca ar vedea mizeria asta. Plecase sa certe un elev din anul doi care indoia o pagina din Manualul Standard de Vraji (Treapta a2-a).

-Aham, deci de-asta nu m-a atacat cu o enciclopedie prafuita pentru tulburarea linistii din pretioasa ei biblioteca.
Ei bine, eu eram singura persoana de-aici, asa ca nu se putea intampla ceva prea rau-crede-ma, Amprenta avea mare nevoie sa urle cineva la el. James privi pe fereastra. S-a linistit, spera ca o sa uiti de balon, mai zise el. Repairo!

-E cam greu sa uiti un balon urias care zboara prin fereastra, dar daca Sirius crede asta-pufni Lily
in timp ce dirija bucatile de sticla, unindu-le.

-Ce idioata! se auzi vocea lui Sirius de jos, pun pariu ca a dat tot uitarii si s-a intors la tema ei…crede ca e mai buna ca mine, nu-i asa? Dracie, as putea s-o bat zilnic…sa tipe ea la mine…afurisita…

-Stai asa, zise Lily in timp ce-si scotea bagheta si se uita la Sirius care plutea deasupra pamantului si ii amuza pe toti imitand furia ei. Intotdeauna am vrut sa incerc asta…

Cu toata puterea ei, arunca balonul acoperit cu sticla inapoi pe fereastra si il transfigura repede in apa rece ca gheata.

Un satisfacator “pleosc!” si mai multe strigate indignate venira de jos. Scotand capul in acelasi timp pe fereastra, James si Lily vazura grupul de zburatori uzi urland si pe Sirius care isi scutura apa din par si injura spectaculos.

Lily zambi. “Asta o sa-l invete sa mai flirteze cu cineva pe la spatele lui Mary sa sa ma mai numeasca idioata si neispravita…”

Buzele ei formara un zambet rautacios si il privi pe James cu coada ochiului.

-Ei bine, zise el incet, as zice ca merita o bataie buna, desi e prietenul meu. as zice totusi ca a fost putin cam deplasat, dar…

Lily ridica o spranceana si afisa o expresie ce o facea sa para ca astepta aprobarea lui. Ceva din expresia lui paru sa se inmoaie si isi caltina capul.

-Doar…ma voi uita in alta parte.

-Asta, zise Lily reparand fereastra si evitandu-l pe Sirius care zbura cu viteza catre ea si isi scutura pumnii, ar fi foarte intelept.
...............................................................
*Test Vrăjitoresc Extrem de Epuizant

...............................................................
Se pare ca scriitoarea gandeste ca mine, pentru ca de data aceasta, a postat doar prima parte a capitolului:)
Sper sa va placa. Pupici!

1 comentarii:

*Test Vrăjitoresc Extrem de Epuizant
Ha haa tare asta:))
Ohh si Lily incepe sa fie ca James si a avut un fluturas i nstomac aw<3:)

 

Trimiteți un comentariu