Capitolul 9-Snuffles

Ziua de sambata incepu promitator, si ii lua ceva timp lui Lily sa-si dea seama ca era week-end. Stand in pat, cu parul facand tot posibilul sa iasa din coada impletita, fata casca si lua Povestirile lui Tristan Ternshaw, vrajitor in aer liber (acum si cu poze incluse).

-Oh, ce citesti, Lily? veni vocea lui Mary de langa ea. Lily tresari si o vazu pe Mary care privea peste umarul ei la poza lui Tristan; vrajitorul zambea cat de mult putea, avand in vedere ca ca facuse o Vraja de Levitatie asupra unui pui de crocodil. Se intorcea din cand in cand se le zambeasca fetelor.

-Tristan Ternshaw? intreba Mary.

-Ce-i in neregula cu el? replica Lily.

-Pai as putea spune ca este-

-Extrem de aratos, continua Jenny.

-O bucatica, zise Mary.

-Dragut, aprecie si Jessie.

-Superb, sopti Bethany.

-Of, Doamne, fetelor! tipa Lily. Sunteti asa…asa de…

-Superbe? pufni Jenny intr-o imitatie infricosator de fidela a vocii visatoare pe care Bethany (care acum arata stanjenita) o folosise.

-NU! Sunteti doar enervante! Va ganditi si la altceva inafara de atractie fizica? Tipul asta scrie carti grozave-de fapt campeaza chiar in salbaticie, singurele lui ustensile fiind un cort si o bagheta.

-Chiar ai citit asta? intreba Mary. Eu m-as uita doar la pozele cu el.

-Nu, serios…?

-Vorbind de Sirius, schimba Jenny subiectul, ce vei purta astazi, Mary?

-Ce vrei sa spui? interveni Lily, confuza.

-Ce, crezi ca se va duce dezbracata? pufni Jenny.

-Nu, ar fi ridicol-unde mergi?

-Daca ma gandesc mai bine, zise Mary fara sa-i dea atentie lui Lily, Sirius ar fi foarte amuzat daca m-as duce goala.

Gura lui Lily se deschise ointr-un “o” care exprima o profunda surprindere. Despre asta vorbeau. Despre intalnirile variate pe care prietenele ei le aveau si la care ea nu urma sa faca parte. Se intreba chiar daca n-ar trebui sa ramana singura, la scoala.

-Mai bine nu te-ai duce dezbracata la intalnirea cu Sirius Black-ca de nu, o sa va strang de gat pe amandoi, zise Lily amenintatoare.

-Ca si cum chiar as fi facut asta, se bosumfla Mary.

-Am cateva chestii in garderoba, incepu Jessie.

-Oh, si eu o sa-ti fac parul! sari Bethany.

-Am o rochie foarte frumoasa, zise Jenny emotionata. As putea sa ti-o imprumut-ti s-ar potrivi foarte bine. Eu voi purta doar blugi si tricou. Lui Danny nu-i pasa.

-Si lui Sirius da? intreba Mary.

Fetele se privira unele pe celelalte incercand sa nu rada.

-O sa-ti aduc rochia, zise Jenny repede sarind si deschizand sifonierul din lemn impartit in cinci raftrui, cate unul pentru fiecare fata.

-Eu te voi machia, spuse Jessie.

-Ce reconfortant, murmura Lily cu amaraciune pentru sine. Aceste fete, prietenele ei pe care credea ca le cunoaste mai bine, se agitau si se impopotonau pentru niste baieti? Isi planuiau coafurile si machiajul si isi alegeau ROCHII? Ce se intampla cu lumea?

-De fapt, am cateva, veni vocea lui Jenny din interiiorul dulapului., ai vrea sa le incerci pe toate, sa vezi care ti se potriveste mai bine? aparu ea tinand in maini cateva rochii de culori diferite.

-Hei, Jenny, zise Lily incet pentru ca fetele gasisera un panou pentru ca Mary sa se poata schimba dupa el si astfel sa le poata surprinde, esti baietoasa, cum de ai atatea rochii?

-Cateva au apartinut surorii mele mai mari, ii raspunse Jenny in timp ce-i inmana lui Mary o rochie cu flori adevarate, nemuritoare pe ea, dar chestia e ca mi-am dat seama ca nu sunt feminina si ca transmiti un mesaj mai puternic fiind capabila sa porti o rochie dar ramanand dura.

-Asta, replica Lily in timp ce intorcea o pagina din care Tristan ii arunca zambete orbitoare, e un mod foarte logic de a gandi, Jen.

Lily se ridica si baga mainile adanc in buzunarele cardiganului mov al lui Jessie. Fetele care acum sporovaiau intr-un grup compact in fata ei, le convinsesera pe Lily si Jessie sa se imbrace si ele pentru a dovedi ca nu trebuie sa ai iubit ca sa arati uimitor.

Lily zambi cand si le aminti cicalind-o si asezandu-se in genunchi; in cele din urma o mituisera- ii spusesera ca ar fi sexist sa nu se aranjeze toate. Ar fi dovedit ca femeile au nevoie de barbati langa ele pentru a se simti bine in propria piele. Asta o convinsese, dar o facuse sa inceapa o prelegere lunga despre cat de misogin si stupid putea fi; datorita acestui lucru, celelalte fete (pentru ca Lily nu le acorda atentie, exceptand momentul cand o arsesera cu ondulatorul accidental, cand incepuse sa fie prea incantata de subiect si gesticula) putura sa-i faca parul, sa-i aplice putin machiaj-pe care ea il sterse cand fetele nu se uitara-si sa poarte cardiganul la moda al lui Jessie, cea mai buna pereche de blugi si niste pantofi cu flori pe care i-i pusese Mary cu forta. Acum regreta ca o lasase si abia astepta sa si-i scoata si sa ramana desculta; se gandea la starea sosetelor ei cand auzi o voce in urechea ei:

-Credeam ca nu te pregatesti si ca nu ai cu cine sa mergi in Hogsmeade.

Lily tresari si se intoarse ca sa-l vada pe James stand langa ea, cu o geanta de umar plina, purtand blugi si un tricou-ranjea .

-Nu, fetele m-au convins sa ma aranjez ca sa dovedesc ca nu am nevoie de un iubit ca sa ma distrez.

-Trebuie sa ai iubit ca sa te aranjezi si sa te distrezi? intreba James confuz; asta suna prea serios pentru baieti. Sa fiu sincer, suntem destul de nesiguri cateodata.

-Asta le tot spuneam fetelor…

Incepura o discutie lunga despre cat de misogini sunt unii si cat de prostuti pot fi baietii (fara trimitere la James). Continuara subiectul pana in Hogsmeade, cand Lily suspina de durere.

-Ce e? Esti in regula? Fata lui James era traversata de ingrijorare.

Lily isi scoase pantofii stupizi si de fetita din picioare si ofta:
-Acum am o bataie la picior. Pantofi stupizi…ningningning!

-Ning-ning-ning?

-Cele mai bune injuraturi, zise Lily si apoi sari peste o balta ca sa nu-si ude sosetele. Cred ca voi merge la Lorzii mierii…

-Bine, nu te voi intrerupe. Ne mai vedem, spuse James facandu-i vessel cu mana si indreptandu-se catre Dervish si Bangs cu geanta atarnandu-i lejer pe umar.

Uimita de cat de ganditor paruse James, Lily intra in cel mai apropiat magazin pentru a-si mentine picioarele uscate. Uitandu-se in jur, realiza ca se afla la Trei maturi.

Era plin de oameni care radeau si sporovaiau luandu-si bauturile vioi. Barul era acoperit intotdeauna de o ceata vaga care ii invaluia pe toti cei de-acolo si Lily fu surprinsa ca se putea vedea in oglinda din spatele tejghelei. Se incrunta la cardiganul mov-o facea sa para atat de feminina…

-Au, se planse ea cand cativa oameni o calcara pe picioare.

Vazandu-i pe Sirius si Mary, porni intr-acolo dar se opri. Cei doi stateau intr-un colt, se tineau de mana si pareau mult prea ocupati ca ea sa-i deranjeze.

Lily se intoarse si ii vazu pe Jenny si Danny…nu s-ar fi suparat daca i-ar fi intrerupt. Nu, n-ar face ea asta prietenei sale. S-ar simti vinovata.

La  o alta masa, Bethany statea cu cativa colegi din anul 7, dar printre ei se afla si Riley Conner, pe care fata incerca sa-l evite. Iesise cu el la sfarsitul anului 5 si regreta asta si acum, pentru ca era un ticalos misogin, asa ca prima lor intalnire se terminase su Riley stand singur la masa la care era si acum, acoperit din cap pana-n picioare cu Berezero si niste salata de fructe cu frisca.

Lily isi feri privirea deoarece Riley se uita sre usa; se duse mai aproape de tejghea (incercand sa evite picioarele altora) si comanda o Berezero. Madam Rosmerta, barmanita tanara si care arata bine puse banii in sertarul special, ii inmana o sticla si clipi catre ea.

-In locul tau, l-as evita pe acel Riley Conner, n-a fost prea fericit cand i-ai turnat salata de fructe in cap; urla despre “stupida de Lily Evans”. Lily arata surprinsa. Imi amintesc tot ce s-a intamplat aici, zambi Rosmerta. Ar trebui sa vorbesti cu Adam Gerdal, va cauta pe tine si prietenii tai mai devreme.

Uimita s putin speriata de cunostintele Rosmertei, Lily lua Bereazero si merse la usa, unde se ciocni de James.

-O, scuze, zise ea.

-Bine ca nu deschisesesi aia, replica ei holbandu-se la sicla de Berezero, pentru ca ar fi fost un cosmar sa o curat. Se pare ca Dervish si Bangs nu se ocupa si de pete.

-Ce? intreba Lily, confuza.

James scoase pelerina stralucioare din geanta sa.
-Inca mai miroase a pipi de pisica. E dezgustator! am incercat deja toate Vrajile de Curatenie pe care le stiam.

-Stai asa, zise Lily inmanandu-i Bereazero lui James si scotandu-si bagheta. Skurge! O multime de bule iesira din bagheta ei si acoperira Pelerina, apoi disparura. James o mirosi.
-Hei, nu mai pute! Ma intreb daca, stii tu, mai poate face oamenii invizibili.

-Ei bine, e un singur mod de a afla, replica Lily luandu-si bautura inapoi. Lua Pelerina de la James si, aplecandu-se usor, o arunca peste amandoi.

-Apleaca-te, idiotule, suiera Lily. Ok, se uita cineva ciudat la noi pentru ca suntem doi oameni sub o mantie obisnuita intr-un bar aglomerat?

-Nup, zise James.

-Bun. Inseamna ca suntem invizibili.
...................................................................
Astazi plec de-acasa, scumpilor!:( Nu-mi voi lua calculatorul cu mine, asa ca voi posta doar daca va fi de acord colega mea de camera (ea are laptop si il vom folosi amandoua) sau la sfarsit de saptamana, cand vin acasa. Va pup si va urez mult noroc in noul an scolar. 

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu